10 fijne campings voor de herfstvakantie | Reijms.

Kamperen in de herfstvakantie? Sommige mensen kijken je raar aan als je dat voorstelt. Maar een camping is in de herfstvakantie lekker rustig. De natuur is in de herfst misschien wel op zijn mooist en kou daar kun je veel tegen doen. Je kunt kiezen voor een basic natuurcamping of juist voor een luxe camping met overdekt zwembad. Beide hebben zo hun voordelen. Ik heb de campingtips voor de herfstvakantie van lezers voor jullie verzameld.

Een camping is in de herfstvakantie zo mooi!

De herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen van het jaar. De natuur kleurt geel en rood en voor kinderen zijn er eikels, kastanjes en beukennootjes te verzamelen. Het weer is soms nat, maar veel vaker droog en nog warm genoeg om er zonder veel extra voorzorgsmaatregelen op uit te trekken. Dus kamperen in de herfst vind ik eigenlijk best een goed idee.

Kamperen in de herfstvakantie koud?

Veel mensen zijn bang om te kamperen in de kou. In de herfstvakantie is dat eigenlijk nergens voor nodig. Overdag is het gemiddeld in Nederland tussen de 12 en de 16 graden in oktober en ’s nachts daalt het kwik gemiddeld tot tussen de 6,6 en 9,2 graden. Dat zijn gemiddelden en met een goede slaapmat, slaapzak en laagjes kleding goed te doen. Maar zelfs met temperaturen tegen het vriespunt aan hoef je met deze voorzorgsmaatregelen geen kou te lijden.

Wil je niet in de kou naar het toiletgebouw hoeven lopen, dan zijn er ook veel plekken die privésanitair op je kampeerplek aanbieden en in de herfstvakantie zijn die plekken een stuk goedkoper dan normaal. Ook veel van de campings met binnenzwembad zijn open in de herfst.

Campings zijn in de herfstvakantie wel anders

Een camping in de herfstvakantie is wel anders dan in het voor- en hoofdseizoen. Het grootste verschil is de rust. Er zijn gewoon veel minder kampeerders. Persoonlijk vind ik die rust en ruimte fijn, maar voor onze kinderen is het soms even wennen. Ze hebben minder vriendjes om mee te spelen en dus trekken we er meer samen op uit.  Daarnaast zijn op campings niet altijd alle faciliteiten – zoals een restaurant en de animatie – open, hoewel je steeds vaker ziet dat campings die voorzieningen wel tot en met de herfstvakantie open houden. Wel goed om even te checken dus.

Hoewel ik een fan van natuurcampings ben, kiezen we in de herfstvakantie soms toch voor een camping met wat extra comfort zoals een overdekt zwembad, een lekker warm restaurant of met een slechtweeraccommodatie: met open haard. Mocht het weer dan tegenvallen dan zit je niet meteen met zijn allen iedere dag boven op elkaar in de voortent.

Glamping is ook een goed idee

Wil je wel de campingsfeer en vrijheid, maar schrikt de kou of een onverwachte week in de regen je toch een beetje af, dan kun je ook altijd nog kiezen voor glamping in een Safaritent met verwarming, een trekkershut of Trek-In. Op de meeste van de onderstaande campings hebben ze naast gewone kampeerplekken in de herfstvakantie ook accommodaties beschikbaar.

 

1. Natuurcamping De Lemeler Esch, heerlijk kamperen in de herfstvakantie

Ommen, Overijssel
De Lemeler Esch is een mooi gelegen natuurcamping met ruime opzet die perfect is voor de herfstvakantie, vooral op de tentenvelden krijg je echt een herfstgevoel met alle mooie bomen om je heen. Het restaurant is open, ook voor lekkere koffie en chocomelk en de op de natuur gefocuste animatie voor de kids gaat ook in de herfstvakantie gewoon door.

Vanaf De Lemeler Esch loop je zo het glooiende bos in voor een mooie herfstwandeling of om nootjes en bladeren te zoeken, ook kun je er mooi mountainbiken.

Op de camping is in de herfstvakantie volop ruimte, er is een slechtweer ruimte en de toiletgebouwen zijn verwarmd. Aan de rand van de camping zijn een paar huisjes te huur en een paar heel mooie TrekInn trekkershutten.

2. De Roos

Beerze, Overijssel
Natuurcamping Huttopia De Roos in het Vechtdal bij Ommen is echt een perfecte camping voor in de herfstvakantie. Het ligt midden in het bos en ook op de camping zelf staan veel mooie grote bomen die in de herfst in de mooiste kleuren veranderen. Er zijn verschillende speeltuinen voor de kinderen, een slechtweerruimte en je kunt er de lekkerste pizza’s afhalen.  

De camping is verder erg speels opgezet met zowel gezellige velden met speeltoestellen als plaatsen met meer privacy. Naast kamperen kun je er ook terecht in glampingtenten of cahutes. Deze glampingaccomodaties met én zonder eigen badkamer zijn ook in de herfstvakantie te boeken en bieden wat extra comfort.

3. Natuurkampeerterrein De Haverkamp

Voorst, Gelderland
Natuurkampeerterrein De Haverkamp is een heel fijne, gemoedelijke camping. Een heerlijke, kleine camping in een groene omgeving en met leuke stadjes vlakbij. Het is een kleine natuurcamping tussen de Veluwe en de IJssel met goede voorzieningen ook voor in de herfstvakantie. Zo is er een gezellige slechtweerruimte, kun je er een pizzaoven huren en de toiletgebouwen zijn verwarmd en goed verzorgd.  

Leuk voor kinderen, maar ook als volwassene kun je hier alle kanten op. De plaatsen zijn mooi, niet hutje mutje, en de gezellige details maken de camping af. Ook als het slecht weer is, kun je hier prima vooruit.

4. Kleine camping: Hof van Kolham

Kolham, Groningen
Op Hof van Kolham waan je je een beetje op een Franse kasteelcamping. Nou ja, een heel klein beetje dan. Want naast de camping staat een groot houten speelkasteel. In het kasteel zijn kruip- en sluiproutes, ieder kind (of ouder) kan zich even een echte ridder of prinses voelen en lekker spelen, spelen, spelen, de hele herfstvakantie door. Er zijn 15  groene kampeerplaatsen. Ruime kampeerplaatsen met stroom en iets verderop natuurplekken. De plekken zijn ruim en fijn is dat je zelf je plek mag uitkiezen. Wordt het iets te fris, dan mag je je eigen kampvuur aansteken of kun je bij de horeca terecht voor een warme hap of lekkere chocomelk

5. Natuurkampeerterrein ’t Scharvelt

Haarlo, Gelderland
‘t Scharvelt is een echt natuurkampeerterrein met veel ruimte en geen rechttoe-rechtaan kampeervelden. In de herfst kleurt het hele terrein in de mooiste kleuren. Je kunt er kamperen, maar er zijn ook verschillende comfortabele trekkershutten beschikbaar in de herfstvakantie.

Misschien wel het leukste is dat er voor elke plek een buitenkachel of een vuurpot is. Je kunt ze gratis lenen en in de bolderkar naar je plek sjouwen. Hout is per krat te koop. Er is op de camping weinig fijner dan ’s avonds, als het frisser wordt, rondom een vuur te kruipen en marshmallows te roosteren. Ook het sanitair is hier goed geregeld en in de omgeving is genoeg te doen en zien voor een fijne herfstvakantie.

6. RCN De Flaasbloem

Chaam, Noord-Brabant
Natuurterrein de Wildenberg is onderdeel van RCN de Flaasbloem en juist dat maakt deze camping zo geschikt om te kamperen in de herfstvakantie. Het Wildenberg deel is een natuurterrein met voldoende natuurspeeltoestellen en natuurontdekkingsplekken voor de kids. Je kunt er zelf kampeerplekken met boomhut huren. Het deel van RCN de Flaasbloem is meer aangeharkt en verzorgd maar heeft wel alle comfortabele faciliteiten van een grote camping zoals een supermarktje, binnenzwembad en restaurant. De terreinen zijn van elkaar gescheiden maar op loopafstand.

7. TerSpegelt, kindercamping met binnenstrand en zwemplas

Net onder Eindhoven in het Brabantse land ligt de grote kindercamping TerSpegelt, wat ook een supercomfortabele camping voor de herfstvakantie is. Wij glampten er al eens in een WaterLodge, een grote drijvende safaritent.

De hele camping is omgeven door bos waardoor je vanaf de camping heerlijke herfstwandelingen kunt maken. Vervelen is hier eigenlijk niet mogelijk, want van peuter tot puber, voor iedereen worden er ook in de herfstvakantie activiteiten georganiseerd. De Halloweenweek is bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerend thema. Daarnaast is er een groot binnenzwembad met binnenstrand, wat vooral ook voor jongere kinderen echt fantastisch is. Naast kamperen zijn er verschillende glampingaccommodaties

8. Landal Camping Rabbit Hill

Nieuw Milligen, Gelderland
Landal Rabbit Hill is een camping met overdekt zwemparadijs naast het gelijkgenaamde bungalowpark waar je je niet snel zult vervelen in de herfstvakantie. Naast activiteiten als minigolf, de ontdek-scharrelbox en een fietsverhuur kun je dus de hele dag gratis zwemmen in het binnenzwembad met kinderglijbaan en stroomversnelling. Voor peuters is er een apart bad met peuterglijbaan.

Ook op de camping kun je in de herfstvakantie terecht op een mooie plek midden in het bos. Naast kamperen met je eigen caravan, camper of tent kun je er ook terecht in een paar houten chalets en safaritenten. In de omgeving is genoeg leuks te doen zoals het Openluchtmuseum en Watermuseum in Arnhem bezoeken, shoppen in Nijmegen of struinen door de bossen.

9. Camping De Leistert

Roggel, Limburg.
Recreatiepark de Leistert is echt een flink grote camping, maar dat zorgt in de herfstvakantie ook voor veel comfort.  In de herfstvakantie kun je er gewoon kamperen met je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook verschillende glampingaccommodaties beschikbaar.

Er is een groot subtropisch zwemparadijs met binnenzwembad inclusief twee ruime lagunebaden waar je heerlijk kunt spelen in de stroomversnelling of met de glijbanen. Ook buiten zijn veel grote speeltuinen en ook in de herfstvakantie wordt er van alles door de animatie georganiseerd.  Maak ook een uitstapje naar Maastricht of het Discovery Museum in Kerkrade, Kasteel Hoensbroek of een ritje met de stroomtrein over de miljoenenlijn. Gegarandeerd geslaagd.

10. Camping Norgerberg

Norg, Drenthe
In het Noorden van Drenthe in de bossen tussen Groningen en Assen waar je in de herfst eindeloos kunt wandelen en fietsen, ligt deze middelgrote familiecamping De Norgerberg. Het is een echte 5-sterrencamping met alle comfort die je daarvan mag verwachten en juist in de herfstvakantie is dat best fijn, zeker omdat deze camping vergeleken met bijvoorbeeld De Leistert een stuk kleiner en knusser aanvoelt.

Op de camping is een lekker restaurant, verwarmd sanitair, er zijn verschillende speelplekken en in de herfstvakantie is er soms ook animatie. Er is een slechtweerruimte en een klein maar functioneel binnenzwembad. Je kunt hier met je eigen tent of caravan kamperen, eventueel met privésanitair, maar er zijn ook verschillende mooie glampingaccommodaties te huur.

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

  • Direct geld op uw rekening

  • Geen onzin kijkers of bieders

  • Binnen één dag uw caravan verkocht

  • U hoeft zelf niet te vrijwaren

  • Geen advertentie kosten

  • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades

  • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 

 

Trefwoorden 

 

 

 

 

Reijms gaat landelijk te werk, denk aan Rotterdam , Capelle aan den IJssel , Gouda , Bleiswijk , Zoetermeer , Berkel en Rodenrijs , Moerkapelle , Waddinxveen , Zevenhuizen, Bergschenhoek, Delft , Pijnacker, Vlaardingen , Krimpen aan den IJssel , Barendrecht , Ridderkerk , Dordrecht , Boskoop , Moordrecht , Oudewater , Haastrecht , Hillegersberg , Gouderak , Reeuwijk , Lekkerkerk , Krimpen aan de Lek , Woerden , Bodegraven, Hazerswoude, Amsterdam, Alkmaar, Zwolle,Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee, Renesse, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Steenbergen, Roosendaal, Breda, Oosterhout, Waalwijk, Gorinchem, Eindhoven, Valkenswaard, Deurne, Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Maastricht, Valkenburg, Kerkrade, Heerlen,Oss, Tiel, Nijmegen, Uden, Veghel, Elst, Duiven, Velp, Doetinchem, Leerdam, Vuren, Aalten, Winterswijk, Veenendaal, Ede, Apeldoorn, Haaksbergen, Lochem, Zutphen, Utrecht, Deventer, Putten, Amersfoort, Nijkerk, Hilversum, Zeist, Huizen, Almere, Leiden, Noordwijk, Zandvoort, Haarlem, Zaandam, Almere, Dronten, Kampen, Ommen, Raalte, Rijssen, Almelo, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Ter Apel, Steenwijk, Emmeloord, Lemmer, Balk, Stadskanaal, Assen, Oosterwolde, Heereveen, Groningen, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Schagen, Hoorn, Purmerend, Assen, Drachten, Aalsmeer, Mijdrecht, Hilversum, Vianen, Soest, Barneveld, Harskamp. Lunteren, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Garderen, Veluwe kortom in heel Nederland.

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571

 

Reijms.nl | Uw online inkoopplatform & verkoopplatform voor uw caravan

De online caravan opkoper van Nederland!