Dagwaarde van uw caravan berekenen

Na enige tijd neemt de waarde van caravans af. Maar hoe bereken je de dagwaarde van je caravan en wanneer is dit handig om dit weten?

Bij caravans werkt het berekenen van de dagwaarde net iets anders dan bij auto’s. Het kenteken van de auto kan al veel informatie geven, maar lang niet alle caravans hebben een kenteken. Hoe werkt dit dan?

 

Dagwaarde voor verzekering

Heb je een caravan gekocht en wil je deze verzekeren? Dan kun je van tevoren de dagwaarde van de caravan laten berekenen. Als je op de hoogte bent van de waarde van de caravan, dan kun je beslissen of je de caravan verzekert op basis van de dagwaarde of de nieuwwaarde. Het verschil merk je in de premie en op het moment dat je schade aan je caravan hebt. Bij het verzekeren van de dagwaarde van de caravan is de caravan verzekerd tot de geschatte dagwaarde van de caravan op het moment dat de schade wordt geleden. Verzekeren op basis van de nieuwwaarde kan alleen maar bij nieuwere caravans. Hierbij gaat de verzekeraar uit van de nieuwprijs. Vanzelfsprekend valt de premie in dat geval hoger uit. De uiteindelijke uitkering hangt af van de manier van verzekeren. Omdat er meer gebruikte caravans dan nieuwe caravans zijn geregistreerd, worden er vaker dagwaardes uitgekeerd.

 

Caravanverzekering

Wist je wel dat, in tegenstelling tot autoverzekeringen, een caravanverzekering helemaal niet verplicht is en ook lang niet altijd nodig is. Wie de caravan aan de auto koppelt, heeft al genoeg aan de autoverzekering. De caravan is op dat moment gedekt door de WA-verzekering van je auto.

Als je de caravan niet aan je auto hebt gekoppeld en je brengt schade toe aan anderen, dan is er nog geen probleem. Is dat geval is je caravan waarschijnlijk gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Dit geldt alleen als je schade aan anderen toebrengt. Doorgaans sluiten eigenaren van caravans een caravanverzekering af om ook eigen schade te kunnen verhalen.

 

De dekking van een caravanverzekering

De meeste caravanverzekeringen lijken sterk op elkaar. Over het algemeen ben je altijd verzekerd voor:

 • Schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, inbraak en storm
 • De kosten van het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van een caravan
 • Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten
 • Rechtsbijstand

Sommige verzekeraars bieden ook een all-riskverzekering. In dat geval ben je ook verzekerd tegen schade die is ontstaan door een botsing, van de weg raken, omslaan of te water raken.

 

Caravan total loss

De dagwaarde van de caravan is voornamelijk belangrijk als je inderdaad schade hebt aan je caravan. Bij schade kan je caravan ook total los worden verklaard. Het is dan belangrijk dat je de dagwaarde van de caravan weet, want de uiteindelijke uitkering is hierop gebaseerd. De caravan kan total loss worden verklaard op het moment dat het technisch niet mogelijk is om de caravan te herstellen. Dan is de caravan technisch total loss. De caravan is economisch total loss als het repareren van de schade wel mogelijk is, maar meer kost dan het vervangen van je caravan door een gelijkwaardige andere.

 

De dagwaarde van de caravan berekenen voor caravanverkoop

Een andere reden om de dagwaarde van de caravan te berekenen is de verkoop van je caravan. Je onderhandelingspositie is veel sterker als je de dagwaarde kent. Maar hoe doe je dit nu? Net zoals bij auto’s kun je al een goede schatting van de dagwaarde krijgen als je op internet kijkt voor welk bedrag soortgelijke caravans te koop staan. Houd er wel rekening mee dat de ene caravan over meer extra’s kan beschikken dan de andere. En als de caravan beschadigingen heeft opgelopen, dan zakt de waarde van de caravan ook al. Dit zijn zaken die je vanaf internet niet gemakkelijk kunt opmerken en dus mee kan nemen in de berekening van de dagwaarde.

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

 • Direct geld op uw rekening

 • Geen onzin kijkers of bieders

 • Binnen één dag uw caravan verkocht

 • U hoeft zelf niet te vrijwaren

 • Geen advertentie kosten

 • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades

 • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 

 

Trefwoorden 

 

 

 

 

Reijms gaat landelijk te werk, denk aan Rotterdam , Capelle aan den IJssel , Gouda , Bleiswijk , Zoetermeer , Berkel en Rodenrijs , Moerkapelle , Waddinxveen , Zevenhuizen, Bergschenhoek, Delft , Pijnacker, Vlaardingen , Krimpen aan den IJssel , Barendrecht , Ridderkerk , Dordrecht , Boskoop , Moordrecht , Oudewater , Haastrecht , Hillegersberg , Gouderak , Reeuwijk , Lekkerkerk , Krimpen aan de Lek , Woerden , Bodegraven, Hazerswoude, Amsterdam, Alkmaar, Zwolle,Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee, Renesse, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Steenbergen, Roosendaal, Breda, Oosterhout, Waalwijk, Gorinchem, Eindhoven, Valkenswaard, Deurne, Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Maastricht, Valkenburg, Kerkrade, Heerlen,Oss, Tiel, Nijmegen, Uden, Veghel, Elst, Duiven, Velp, Doetinchem, Leerdam, Vuren, Aalten, Winterswijk, Veenendaal, Ede, Apeldoorn, Haaksbergen, Lochem, Zutphen, Utrecht, Deventer, Putten, Amersfoort, Nijkerk, Hilversum, Zeist, Huizen, Almere, Leiden, Noordwijk, Zandvoort, Haarlem, Zaandam, Almere, Dronten, Kampen, Ommen, Raalte, Rijssen, Almelo, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Ter Apel, Steenwijk, Emmeloord, Lemmer, Balk, Stadskanaal, Assen, Oosterwolde, Heereveen, Groningen, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Schagen, Hoorn, Purmerend, Assen, Drachten, Aalsmeer, Mijdrecht, Hilversum, Vianen, Soest, Barneveld, Harskamp. Lunteren, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Garderen, Veluwe kortom in heel Nederland.

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571

 

Reijms.nl | Uw online inkoopplatform & verkoopplatform voor uw caravan

De online caravan opkoper van Nederland!