Caravan verhuren? Zo doe je dat!

Bron: CampersCaravans.nl

Website: https://blog.camperscaravans.nl/

Caravan Huren? : https://www.camperscaravans.nl/rubriek/verhuur

 

Wat een plezier geeft een eigen camper of caravan! De vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je wilt. Nog leuker is het om deze vreugde te delen. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om hun caravan of camper te verhuren. Dat levert ook extra inkomsten op. Alleen, hoe regel je de verhuur? We geven je meerdere tips.

De aanschaf van een nieuwe of tweedehands camper of caravan is kostbaar. De waarde betaalt zich uit in jarenlang vakantieplezier. Toch staan veel campers en caravans een groot deel van het jaar in de stalling. Je caravan of camper verhuren kan extra inkomsten opleveren. Een bijkomend voordeel is dat je geliefde kampeermiddel minder stilstaat, want stilstand is vaak achteruitgang.

Voorbereiding

Prijs en beschikbaarheid

Ga je je caravan of camper verhuren? Dan is het goed om een aantal zaken op orde te hebben. Zo kun je inschatten of het rendabel is om voor verhuur te kiezen. Bedenk voor hoeveel weken de camper of caravan verhuurd kan worden. En onderzoek daarnaast wat een goede huurprijs is (wisselend per seizoen). De prijs die je kunt vragen is afhankelijk van de leeftijd van je camper of caravan, het merk, de grootte en de aangeboden luxe. Om een goede inschatting te maken, kun je de huurprijs bekijken van vergelijkbare campers of caravans op de markt.

Verzekering en contract

Voor de verhuur van je camper of caravan is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Als particulier heb je meerdere mogelijkheden. Zo zijn er specifieke verzekeringen bij Aveco, de NKC, Univé en NAG. Stel ook een goed huurcontract op, die je bij elke huurder kunt gebruiken. Daarin denk je alvast na over de huurvoorwaarden en wat je bijvoorbeeld doet bij schade.

Advertentie opstellen

Is het rendabel om je caravan of camper te verhuren en heb je alles geregeld wat betreft verzekering? Dan is het tijd om een advertentie op te gaan stellen. Daar heb je de juiste gegevens en duidelijke, mooie foto’s voor nodig.

Foto’s

Veel mensen maken een keuze op basis van wat ze zien. Mooie foto’s zijn dus belangrijk. Zorg ervoor dat de eerste foto van je advertentie jouw camper of caravan in zijn geheel laat zien. Liefst op een plek die het kampeergevoel opwekt. Een bergachtige omgeving tijdens een vakantie in Frankrijk is natuurlijk een mooiere achtergrond dan een parkeerterrein. Zorg daarnaast voor meerdere, duidelijke foto’s van de buitenkant én binnenkant. Zo weten potentiële huurders wat ze kunnen verwachten.

Beschrijving en gegevens

In een advertentie waarmee je je camper of caravan te huur aanbiedt, is ook de tekst belangrijk. Ten eerste: zorg voor een pakkende advertentietitel. In de tekst beschrijf je vervolgens de belangrijkste eigenschappen van de camper of caravan. Vergeet niet een beetje beleving toe te voegen, waarom is jouw caravan of camper het ideale kampeermiddel? Bedenk van tevoren welke informatie mensen mogelijk willen weten, zodat je eventuele vragen al vooraf kunt beantwoorden. Vul de gevraagde specificaties zoveel mogelijk in.

 

Advertentie plaatsen

Na een zorgvuldige voorbereiding is het tijd om de advertentie te plaatsen. Ook hierin heb je meerdere keuzes. Wil je het gehele huurproces zelf uitvoeren, of wil je dat (deels) uitbesteden? Denk aan: camper of caravan voorbereiden voor verhuur, sleutels overhandigen, betalingen regelen. En na de verhuurperiode de camper controleren en eventuele schade laten herstellen.

Als je het volledig zelf wilt uitvoeren, kun je eenvoudig een advertentie op CampersCaravans.nl plaatsen. In een paar stappen zet je al je advertentie online.

 

Deelplatforms

Er zijn ook organisaties die een deel van het verhuurtraject op zich nemen. Daarvoor betaal je hen dan ook een gedeelte van de inkomsten. Bedrijven die dit in Nederland voor je kunnen doen zijn PaulCamper, Goboony en Camptoo.

PaulCamper

PaulCamper is een Duits initiatief dat sinds 2013 gegroeid is tot de grootste aanbieder van huurcampers bij onze oosterburen. In de afgelopen jaren is het aanbod van PaulCamper in Nederland verdubbeld.

Bekijk de mogelijkheden op PaulCamper.nl

Het huidige huuraanbod van PaulCamper bekijk je hier

 

Goboony

Goboony is een huur- en verhuurplatform waar campereigenaren en vakantiegangers elkaar vinden. Het platform heeft een bestand van bijna 2000 campers.

Bekijk de mogelijkheden op Goboony.nl

Het huidige huuraanbod van Goboony bekijk je hier