ANWB Caravantrekker | Reijms

ANWB Caravantrekker

De ANWB heeft een Caravantrekker, maar dat is heel wat anders dan de originele Caravantrekker rekentool op Caravantrekker.nl. Vaak worden beide met elkaar verward maar het verschil is groot!

 

Caravantrekker is een zelfstandig bedrijfje dat zich al ruim 20 jaar bezighoudt met trekkrachtberekeningen. Gestart vanuit een passie voor het rijden met een caravans en uitgegroeid tot een bekende website met echt onafhankelijk advies. De inkomsten die wij ontvangen zijn net genoeg om de kosten te dekken en een droge boterham te eten 😉

De ANWB gebruikt sinds vier jaar onze bedrijfsnaam om een vergelijkbare dienst aan te bieden. Enerzijds natuurlijk een compliment maar het zorgt ook voor verwarring. Vaak worden wij aangesproken op de resultaten die de ANWB Caravantrekker aangeeft.

Wel heel toevallig dat op het ANWB expert-forum ene Menno (dat is echt een ander!) antwoord geeft op vragen....
Verwarrend is natuurlijk ook dat de ANWB de prestaties uitdrukt door middel van 5 sterren... op vergelijkbare wijze als Caravantrekker dat al 20 jaar lang doet. Alleen hun oordeel wijkt soms wel heel erg af van wat wij berekenen. Uiteraard staan wij dan niet achter de uitkomsten van de ANWB ook al komen ze uit de Caravantrekker.

Hellingspecentage

Kijk ik naar de uitkomst van een tweetal trekauto's die we onlangs zelf in de praktijk hebben getest dan zit de ANWB er wel heel erg naast. Voor de Toyota RAV4 4WD Hybride geeft de ANWB de volgende uitkomst:

Uitkomst van de ANWB Caravantrekker
Ook de gegevens van de Subaru Forster die we laatst getest hebben zijn anders dan mijn ervaring en onze berekening. Wegrijden op een steile helling gaat minder snel dan met de RAV4 maar nog steeds heel goed en gemakkelijk.

ANWB Caravantrekker met een beladen middenklasse caravan van 1270 kg
In de praktijk is het met beide auto's geen enkel probleem om op steile hellingen weg te rijden vanuit stilstand. Met de Toyota lukte dat zelfs op hellingen van 16% probleemloos. Wij berekenen 18% maar zijn daarmee voor mijn gevoel erg pessimistisch. Voor de Subaru berekenen we een twee keer steilere hellingen dan de ANWB. Niet zo gek, want de Subaru voldoet aan de wettelijke norm in de typegoedkeuring om met een treingewicht van 4 ton weg te kunnen rijden op 12%.

Prestaties bij inhalen

Ook de prestaties op de vlakke weg bij deze auto’s beoordelen wij veel positiever en zijn dat in mijn beleving ook. Daarbij maakt overigens de vorm en frontaal oppervlak van de caravan nog veel verschil uit. In onze berekeningen houden we hiermee rekening. De ANWB maakt geen onderscheid in verschillende caravans maar heeft het alleen over categorieën. Met een Eriba Touring rijdt het echt een stuk gemakkelijker dan met een bredere en hogere gewone caravan van hetzelfde gewicht. En dan heb ik het nog niet over het oordeel over de veiligheidsreserve dat wij geven op basis van een ingenieus model en veel verder gaat dan alleen de 75% regel, maar ook rekening houdt met o.a. de dissellengte.

Verenigd Koninkrijk

Niet allen in Nederland maar ook in Engeland wordt Caravantrekker 'gekopieerd'. Organisaties als de Caravan en Motorhomeclub, Towsafe en de National Caravan Counsil hebben een 'towcar matching' service online waarbij tegen betaling een advies opgevraagd kan worden.


Deze adviezen gaan echter niet verder dan een oordeel over de gewichtsverhouding en geven geen hellingspercentages of oordeel over de prestaties op de vlakke weg.Alleen de echte Caravantrekker berekeningen op deze website geven een genuanceerd advies met de mogelijkheid voor een persoonlijke toelichting hierop. En nee, vragen over het advies van de ANWB of de ANWB zelf kan ik niet beantwoorden!

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

  • Direct geld op uw rekening
  • Geen onzin kijkers of bieders
  • Binnen één dag uw caravan verkocht
  • U hoeft zelf niet te vrijwaren
  • Geen advertentie kosten
  • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades
  • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 
 

 

 

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571