ANWB Caravan verkopen | Reijms

8 verkooptips voor je caravan, camper of vouwwagen

Je kunt na jaren trouwe dienst je caravan, camper of vouwwagen overdoen aan een bekende. Maar de meest gebruikelijke manier is toch om je rijdende vakantiehuis via internet aan te bieden. Wij helpen je graag op weg om de beste deal te sluiten en geven daarnaast ook tips voor alternatieven – voor degenen die het toch liever uit handen geven.

1. Verzamel alle gegevens

Zorg dat je gegevens zoals merk, type, afmeting, indeling en bouwjaar paraat hebt. Dat klinkt logisch, maar lang niet alle gegevens staan op of in je kampeermiddel. Heb je een caravan met kenteken of een kampeerauto, dan kun je via Rijksdienst voor het Wegverkeer of natuurlijk gewoon op je kentekencard een heleboel gegevens vinden. Bij sommige verkoopsites hoef je alleen maar het kenteken in te voeren; de rest verschijnt dan automatisch. Gegevens van een lichte vouwwagen kun je vaak afleiden van het typeplaatje.

2. Maak goede foto's

Een scherpe foto zegt meer dan duizend woorden. Poets je kampeermiddel daarom spic en span en fotografeer elke zijde. Neem daarbij flink afstand, zodat alles erop staat. Van schades of belangrijke opties en details maak je ook foto’s. Het interieur van een caravan of camper fotografeer je vaak het beste van buiten af, via het open raam. Zorg dat de meubels en bekleding goed zichtbaar zijn. Verkoop je een vouwwagen, maak dan foto’s van de ingeklapte én opgezette wagen. Goede foto’s van de meegeleverde voortent zijn ook belangrijk.

3. Doe voor de verkoop een BOVAG onderhoudsbeurt voor een BOVAG-keuringssticker

Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van je caravan. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen zoals op banden en op veiligheid zoals van de gasinstallatie. Daar waar nodig worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Na controle ontvang je een uitgebreid keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien de caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker.Hierop is de maand en het jaartal weergeven waarop de BOVAG Onderhoudsbeurt is uitgevoerd. Dit kan de kopers net even over de streep trekken.

4. Bepaal eerst je wensprijs, dan je vraagprijs

Oriënteer je op internet wat de actuele prijzen voor vergelijkbare caravans, campers en vouwwagens zijn. Op basis van specifieke kenmerken van jouw kampeermiddel, zoals waardevolle accessoires, inventaris, schades, recent onderhoud of nieuwe banden, ga je hoger of lager dan het gemiddelde zitten. Een vraagprijs die zo’n 10 procent boven je wensprijs ligt, geeft voldoende ruimte voor serieuze biedingen.

5. Schrijf een pakkende tekst

Houd je advertentie zakelijk en overzichtelijk, maar wees ook niet te beknopt. Geef de belangrijkste kenmerken weer in bulletpoints en omschrijf wat jouw kampeermiddel zo aantrekkelijk maakt. Laat iemand anders de tekst nog eens nalezen of het duidelijk en wervend genoeg is. Schep geen verwachtingen die je niet waar kunt maken.

6. Vraag hoe serieus de kijkers zijn

Als de aspirant-koper komt kijken, maak je een rondje om het exterieur en geef je binnen een rondleiding. Vertel intussen over de onderhoudshistorie en wijs op specifieke accessoires en handigheidjes.

Let op: niet elke koper staat te popelen om gelijk de deal te sluiten. Dus als hij of zij vraagt of de vouwwagen of voortent helemaal opgezet kan worden of een proefritje in de camper wil maken, dan is het niet raar om eerst ronduit te vragen hoe serieus de interesse is.

7. Wees zakelijk en duidelijk

Wil de kijker daadwerkelijk kopen, dan zal er ongetwijfeld geboden worden. Leg niet gelijk het laagste bedrag op tafel en bied accessoires die je normaal gesproken los zou verkopen ‘gratis’ aan. Ook de overname van de stallingsplek kan een goed argument zijn. Wil de koper meer zekerheid met een aankoopkeuring? Sta dat toe, maar spreek wel af wie de kosten betaalt.

8. Zet het kampeermiddel op naam

Spreek af hoe je het overeengekomen bedrag ontvangt. Een voertuig met kenteken moet direct op naam worden gezet. Op de site van de RDW is te vinden waar je daarvoor terechtkunt en wat je nodig hebt. Nog handiger is het om het overschrijven ter plekke online te doen. De koper heeft daarvoor de RDW-app, een DigiD en een geschikt identiteitsbewijs nodig. Het werkt heel eenvoudig en is bovendien 24/7 beschikbaar. Je krijgt na het overschrijven een vrijwaringsbewijs, het certificaat dat je officieel geen eigenaar meer bent.

Liever de verkoop uit handen geven? 

Dan zijn er twee opties.

  1. Het kampeermiddel aanbieden bij een handelaar of dealer. De prijs die je krijgt, zal lager zijn dan bij verkoop via internet, maar je hebt wel snel geld in handen en bent gevrijwaard van heisa.
  2. Kies voor een consignatieverkoop kiezen. Daarbij staat jouw caravan, camper of vouwwagen te koop in de showroom van een dealer of handelaar. Deze neemt jou het verkooptraject uit handen. De uiteindelijke opbrengst is voor jou, minus een afgesproken vergoeding voor de verkoper.

 

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

 

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

 

 

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

  • Direct geld op uw rekening
  • Geen onzin kijkers of bieders
  • Binnen één dag uw caravan verkocht
  • U hoeft zelf niet te vrijwaren
  • Geen advertentie kosten
  • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades
  • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 

 

 

 

Trefwoorden 

 

 

 

 

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571