Euro Campings, Je caravan verkopen? Zรณ doe je dat | Caravan kopen of verkopen | Reijms

Bron : Euro Campings.nl

Je caravan verkopen? Zó doe je dat

 

Wil je je caravan verkopen, maar weet je niet goed wat erbij komt kijken en hoe je dit moet aanpakken? Wij hebben een aantal tips die je kunt gebruiken bij de verkoop van je caravan, zowel particulier als via caravanbedrijven.

Voordat je de caravan in de verkoop zet, is het een goed idee om in ieder geval een aantal stappen te doorlopen, zodat mensen meteen een goed gevoel krijgen als ze jouw caravan zien.

 1. Opgeruimd staat netjes: Zorg ervoor dat alles schoongemaakt is en dat alle persoonlijke spullen zijn verwijderd. Zodat de caravan een frisse uitstraling heeft.
 2. Technische mankementen: Wil je de caravan voor een mooi bedrag verkopen, vraag jezelf dan af of alles nog prima werkt. Kunnen de uitdraaisteunen makkelijk uitgedraaid worden? Doet de verlichting het? Zijn de banden nog in orde? Hoe minder mankementen, hoe minder ruimte om te onderhandelen voor de koper.
 3. Controleer de papieren: Controleer voordat je gaat verkopen of je het complete papieren kentekenbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode van de caravan hebt. Ben je het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Ben je de tenaamstellingscode kwijt, dan moet je een nieuwe tenaamstellingscode aanvragen.
 4. Onderhoud: Heb je een overzicht van alle reparaties en onderhoudsbeurten? Hou dit er dan bij tijdens de verkoop. Dit geeft de potentiële koper vertrouwen.

 

Ga voor een opfrisbeurt van binnen en buiten als je je caravan goed wil verkopen.

 

Zelf je caravan verkopen

Heb je de tijd om je caravan zelf particulier te verkopen en vind je het niet erg om hier wat moeite voor te doen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een koper in je kennissenkring of het plaatsen van een gratis advertentie. Een andere optie is via verkoopsites als Marktplaats.nl of ikwilvanmijncaravanaf.nl de caravan te koop aan te bieden. Afgelopen jaren is de zoektocht naar een tweedehands caravans, campers, tenten en vouwwagens fors gestegen. De kans is daarom groot dat je snel een koper vindt.

Tips voor een goede verkoopadvertentie

 • Wees zo volledig mogelijk over de specificaties en de staat van de caravan.
 • Begin met een foto van de buitenkant waar de caravan in zijn geheel te zien is.
 • Maak vervolgens detailfoto’s van zowel de buitenkant als van een schone, opgeruimde binnenkant.
 • Maak de foto’s bij voldoende (dag)licht.
 • Deel de advertentie onder jouw vrienden op social media en vraag of zij de advertentie ook willen delen.
 • Deel de advertentie op websites als Marktplaats, ikwilvanmijncaravanaf.nl of caravans.nl.

Zwart op wit bij het RDW

Wanneer je iemand hebt gevonden die graag jouw caravan wil kopen, dan is het belangrijk dat de koper zo snel mogelijk de caravan op zijn naam overschrijft. Dat kan bij een kentekenloket, RDW-balie of online. Het RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. Overhandig aan de koper het tenaamstellingsbewijs en overschrijvingsbewijs, zodat de caravan makkelijk overgeschreven kan worden naar de nieuwe eigenaar. Vraag of de nieuwe caravan-eigenaar het vrijwaringsbewijs dat hij tijdens de overschrijving ontvangt  aan jou geeft. Hiermee kun jij namelijk aantonen dat de caravan niet meer van jou is. Als je meer informatie wilt over hoe een overschrijving precies in z’n werk gaat, ga dan naar RDW.nl.

Je kunt er ook voor kiezen je caravan te verkopen aan een RDW-erkend bedrijf. Je geeft dan het complete kentekenbewijs aan de medewerker van het caravanbedrijf. Je krijgt van hem dan een vrijwaringsbewijs, en hoeft dan niet meer naar een kentekenloket of RDW-balie. Je vindt een erkend bedrijf waaraan je jouw caravan kunt verkopen via de RDW-locatiewijzer.


 


Professionele hulp bij een caravan verkopen

Net zoals bij de verkoop van huizen, zijn in de caravanverkoop ook makelaars te vinden. Tegen een vergoeding (bemiddelingskosten en taxatiekosten) wordt de caravan in een showroom geplaatst waar geïnteresseerden langs kunnen komen om een tweedehands caravan van hun dromen uit te kiezen. Lekker makkelijk, want de promotie en de bezichtigingen worden uitgevoerd door het caravanbedrijf! Krijgen ze de caravan niet verkocht, dan betaal je ook geen bemiddelingskosten. Check van tevoren altijd even online de ervaringen met het verkopen van een caravan via een bepaald bedrijf, voordat je met een makelaar in zee gaat.

 

Ruil jij je caravan in voor een ander exemplaar, of ga je misschien wel voor een camper, tent of vouwwagen?

 

Oude caravan inruilen voor een nieuwe

Wanneer je je oude, vertrouwde caravan verkoopt omdat het tijd is voor iets nieuws, denk dan ook eens aan de mogelijkheid om de caravan in te ruilen. Dit kan onder andere bij bedrijven die aangesloten zijn bij BOVAG. Hier kun je namelijk bij de aanschaf van een nieuwe caravan, de oude inruilen. En als je via een BOVAG-bedrijf inruilt, kun je rekenen op een goede inruildeal of verkoopprijs en minimaal zes maanden garantie. Vergeet ook zeker niet een goede verzekering af te sluiten.

Nog niet helemaal zeker van je zaak? Je kunt een nieuwe caravan, camper of vouwwagen soms ook eerst een tijdje huren. Of misschien is de ACSI FreeLife TestTour iets voor jou? Hierin worden nieuwe campers en caravans getest op de mooiste plekken in Europa. Stap je over naar een nieuw kampeermiddel? Dan lees je hier alles over soorten campers of over waarom een vouwwagen tegenwoordig weer harstikke populair is!

Wat is mijn caravan waard?

Als je hebt besloten om je caravan te verkopen, dan is het handig om te weten wat je caravan waard is. Uiteraard hangt het vaststellen van de waarde af van een aantal factoren; is de caravan schadevrij of niet? Hoe oud is de caravan? Verkoop je de caravan met extra toebehoren, zoals een voortent, een mover of schotelantenne? Je kunt altijd zelf een schatting maken naar de marktwaarde van de caravan door bijvoorbeeld de prijzen van soortgelijke exemplaren te vergelijken. Of laat je informeren door een professional.

Tweedehands caravan

Wat zijn jouw ervaringen bij het verkopen van een caravan? Laat het ons weten in een reactie! Ben je zelf op zoek naar een tweedehands caravan? Neem dan eens een kijkje bij deze occasions.

Benieuwd naar welk rijbewijs je nodig hebt voor een caravan of camper? Wij vertellen je er graag meer over. Daarnaast kun bij Eurocampings allerlei info vinden voor jouw caravan of camper. Bijvoorbeeld of dubbelassers op de camping zijn toegestaan, of er een servicestation is voor campers, of de staanplaatsen verhard zijn of niet en of je je chemisch toilet kunt legen op de camping. Dit en nog veel meer vind je terug bij de voorzieningen op Eurocampings en onze gidsen en apps.

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

 • Direct geld op uw rekening
 • Geen onzin kijkers of bieders
 • Binnen één dag uw caravan verkocht
 • U hoeft zelf niet te vrijwaren
 • Geen advertentie kosten
 • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades
 • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 

 

 

 

Trefwoorden 

 

 

 

 

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571