Op vakantie met de caravan: Do's & Dont's

Bron: Campings.nl & Jaro Broeklander

Website: https://www.campings.nl/blog/20/op-vakantie-met-de-caravan-dos-en-donts

Op vakantie met de caravan: Do’s en Don’ts!

 

Heerlijk om met de caravan op vakantie te gaan. Waarschijnlijk heb je, net als zovelen, er al maandenlang naar uitgekeken. Gewoon even een paar weken even helemaal weg, of als je geluk hebt zelfs een paar maanden. Je woning veranderd tijdelijk in een onderkomen op wielen en je kunt even helemaal jezelf zijn. Geweldig dus. Maar wat doe je nu eigenlijk wel als je op vakantie bent met de caravan en wat doe je absoluut niet? De meest logische do’s en dont’s hebben we alvast voor je opgezocht.

Campingetiquette

Net als in elke andere situatie zijn er tal van ongeschreven regels en wetten die je helpen om van je vakantie een absoluut succesverhaal te maken. Natuurlijk is common sense het uitgangspunt, maar toch kan het geen kwaad om even de puntjes op de i te zetten. Je bent namelijk niet de enige die op vakantie is en tenzij je naam Flodder of Tokkie is, gelden onderstaande aanbevelingen ook voor jou. Je buren op de camping zullen je dankbaar zijn!

Er zijn grenzen. Letterlijk

Kamperen betekent de ruimte delen. Van een comfortabele mate van privacy is vaak geen sprake, dus moet je het doen met dat kleine beetje privacy wat je wel hebt. Natuurlijk zijn er altijd mede-kampeerders die weinig op hebben met jouw behoefte aan privacy en dus de kortste weg nemen richting de douches. Die korte route loopt gegarandeerd over jouw plekje. Vervelend, maar dat is echter geen vrijbrief om slecht gedrag te kopiëren. Goed voorbeeld geven, doet volgen.

Schreeuw niet in je telefoon

Als beleefd opgevoede kampeerder laat je uiteraard het thuisfront weten dat je veilig bent gearriveerd. Niks is immers vervelender dat een boze schoonmoeder die zich al drie dagen lang ongerust heeft lopen maken. Informeren is één ding, luidruchtig communiceren is anno 2018 echt not done. Door hard te gaan schreeuwen in je smartphone gaat men je echt niet beter verstaan, daarnaast maak je op de eerste dag echt geen vrienden. Bovendien hebben de andere campinggasten in de regel weinig behoefte om te weten hoe het met de thuisblijvers gaat.

Houd het gezamenlijk sanitair netjes

Het gegeven dat er een gezamenlijke douchruimte is, betekent niet dat een ander het schoon maakt voor je. Hoe logisch het ook klinkt om ook de sanitaire ruimtes netjes te houden, het is eerder een uitzondering dan een regel. Heb je zelf een hekel aan haren in het doucheputje, laat jouw haren dan ook niet achter voor een ander.

 

Bekijk alle campings in Frankrijk

Haantje de voorste, ook op de camping

Als je regelmatig naar de camping gaat zal het een bekend tafereel zijn: de campinggast die zo vroeg mogelijk zijn of haar plek gaat reserveren aan de rand van het zwembad. De badhanddoek, het ligbed en de strandstoel staan al ruim voor het ontbijt klaar. Stel je voor dat iemand anders dat prachtige plekje gaat veroveren. Doe jij dat ook? Stop er mee. Het is ronduit asociaal en ook met dit gedrag maak je zeker geen vrienden.

Honden aan de lijn of niet?

Leuk als je hond mee kan naar de camping, het is immers je beste vriend. Scheelt ook een hoop aan opvangkosten. Onthoudt echter wel dat het jouw hond is en dat je er dus ook op de camping verantwoordelijk voor bent. Door je hond gewoon aangelijnd te houden voorkom je in ieder geval dat een ‘hij doet niks’ veranderd in een ‘dat doet-ie anders nóóit.

Ook gluren is ‘not done’

Natuurlijk is het leuk om te weten wat je buren doen. Je zal je nieuwsgierigheid naar de maaltijd van je buren, de kleding die aan de waslijn hangt en de hoeveelheid bier wat wordt geconsumeerd moeten beperken. Niemand vindt het leuk om het idee te krijgen dat men wordt bespied. Niet doen dus of zorg dat men het niet merkt.

Ruzie maken doe je niet publiekelijk

Ga je op vakantie dan is de kans groot dat je gedrag net even anders is dan thuis. Er is weinig sociale controle dus ben je wat gemoedelijker in je gedrag. Dat kan vervelend worden als je partner dat niet accepteert. En ook al heeft je partner net even te lang gekletst met die leuke buurman of buurvrouw, ga hem of haar niet publiekelijk de waarheid vertellen. Dat geldt trouwens ook voor het goedmaken van de ruzie, ook daar willen de andere kampeerders niets van meekrijgen.

Kinderen opvoeden doe je zelf, ook op de camping

Leuk om met het hele gezin op vakantie te gaan, maar het opvoeden van je kids gaat ook op de camping door. Iedereen snapt dat je voor je ontspanning naar de camping gaat, dat betekent niet dat de overige kampeerders jouw kinderen moeten corrigeren. Leg ze de regels goed uit en beloon ze voor goed gedrag, voor hen is het immers ook vakantie.

 

 

Caravan verkopen - kopen | Tweedehands caravans verkopen - kopen - gezocht | Reijms.nl

 

Bij Reijms zijn wij altijd opzoek naar gebruikte tweedehandse caravans, en dan ook echt alle merken en types caravans!

Dankzij een gevarieerd aanbod, zijn er voldoende caravans op de markt aanwezig en zijn wij opzoek naar alle modellen/types en bouwjaren caravans. Beschikt u over een caravan en wilt u deze verkopen voor de juiste of beter gezegd " de beste " prijs? Biedt uw caravan aan op Reijms.nl, en wij doen u een eerlijk voorstel naar waarde van uw caravan!

 

Verkoop occasions caravans

Regelmatig hebben wij tweedehands caravans tekoop staan. Staat uw tweedehandse caravan er momenteel niet tussen? Neem gerust contact op, en wie weet vinden we uw droom caravan!

 

 

Caravan inkoop

Wilt u veilig en snel uw caravan verkopen d.m.v. caravan inkoop? Wat zijn dan eigenlijk de voor en nadelen hiervan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voordelen 

  • Direct geld op uw rekening

  • Geen onzin kijkers of bieders

  • Binnen één dag uw caravan verkocht

  • U hoeft zelf niet te vrijwaren

  • Geen advertentie kosten

  • Geen zorgen over afdwingen i.v.m. eventuele schades

  • Niet dagen of weken wachten tot een eventuele akkoord 

 

Trefwoorden 

 

 

 

 

Reijms gaat landelijk te werk, denk aan Rotterdam , Capelle aan den IJssel , Gouda , Bleiswijk , Zoetermeer , Berkel en Rodenrijs , Moerkapelle , Waddinxveen , Zevenhuizen, Bergschenhoek, Delft , Pijnacker, Vlaardingen , Krimpen aan den IJssel , Barendrecht , Ridderkerk , Dordrecht , Boskoop , Moordrecht , Oudewater , Haastrecht , Hillegersberg , Gouderak , Reeuwijk , Lekkerkerk , Krimpen aan de Lek , Woerden , Bodegraven, Hazerswoude, Amsterdam, Alkmaar, Zwolle,Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee, Renesse, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Steenbergen, Roosendaal, Breda, Oosterhout, Waalwijk, Gorinchem, Eindhoven, Valkenswaard, Deurne, Venray, Venlo, Weert, Roermond, Sittard, Maastricht, Valkenburg, Kerkrade, Heerlen,Oss, Tiel, Nijmegen, Uden, Veghel, Elst, Duiven, Velp, Doetinchem, Leerdam, Vuren, Aalten, Winterswijk, Veenendaal, Ede, Apeldoorn, Haaksbergen, Lochem, Zutphen, Utrecht, Deventer, Putten, Amersfoort, Nijkerk, Hilversum, Zeist, Huizen, Almere, Leiden, Noordwijk, Zandvoort, Haarlem, Zaandam, Almere, Dronten, Kampen, Ommen, Raalte, Rijssen, Almelo, Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Ter Apel, Steenwijk, Emmeloord, Lemmer, Balk, Stadskanaal, Assen, Oosterwolde, Heereveen, Groningen, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Schagen, Hoorn, Purmerend, Assen, Drachten, Aalsmeer, Mijdrecht, Hilversum, Vianen, Soest, Barneveld, Harskamp. Lunteren, Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Garderen, Veluwe kortom in heel Nederland.

 

 

Snel, veilig en geheel vrijblijvend het beste voorstel voor uw caravan verkoop? Vul vandaag nog het verkoop formulier van Reijms in voor uw caravan verkoop! 

 

Hulp nodig, of heeft u vragen?

Neem contact met ons op via info@reijms.nl of neem telefonisch contact op met 06-53125571

 

Reijms.nl | Uw online inkoopplatform & verkoopplatform voor uw caravan

De online caravan opkoper van Nederland!